Helaas heb ik afscheid genomen van mijn GTD app Wunderlist. GTD staat voor “Getting Things Done”.
In het verleden had ik tijdens mijn werk een kladblok naast me leggen en daarop hield ik bij welke taken ik voor de dag afgerond wilde hebben.
In de ochtend werd deze lijst steeds langer, en aan het eind van de dag kon ik veel van deze taken wegstrepen omdat ze simpelweg waren voltooid.
Aangezien ik dagelijks met de digitale wereld te maken kreeg vond ik op een gegeven moment het verstandiger om deze taken lijstjes digitaal te maken. Na wat zoeken op internet kwam ik uit bij Wunderlist. Een app die gemaakt was voor de mac en net een uitstapje naar het Microsoft platform had gemaakt.
Ik was nu instaat om taken te beheren vanuit mijn Windows PC, en zelfs vanuit mijn iPhone 4 de taken toe te voegen en weg te strepen.
Ik kon ze ook nog mooi categoriseren waardoor het takenlijstje zelfs overzichtelijk werd.
Wunderlist was voor mij een eenvoudige applicatie wat doen moest, wat het doen moest. En het was simpel in de bediening.

In 2015 kondigde Microsoft aan het bedrijf achter Wunderlist te hebben overgenomen en ik ben opzoek gegaan naar een alternatief.
Ik heb betaalde apps geprobeerd, ik heb gratis apps geprobeerd en ik heb zelfs apps geprobeerd die tegen een kleine vergoeding de data uit Wunderlist wisten te halen en importeren in hun database. Maar iedere keer weer kwam ik weer terug bij Wunderlist.
Waarom, het was zo simpel en eenvoudig in de bediening en het begon steeds beter te integreren in de apps die ik het meeste gebruikte.

In 2017 kondigde Microsoft aan dat Wunderlist werdt opgeheven en dat To Do de opvolger ging worden. To Do wordt helemaal opgenomen in het Microsoft ecosysteem en zal uiteindelijk verdwijnen in de windows en Office producten. Ik ken het voorbeeld van Sunrise als Calendar app.
Ik ben opzoek gegaan naar een alternatief, ik het Things 2 eerst geprobeerd, maar dit paste niet in mijn werkprocessen en miste voor mij cruciale elemenenten.
Omnifocus was voor mij te duur, en leek mij vrij complex van opzet.
Via wat blogs kwam ik bij Nozbe uit. Ik heb reviews gelezen en ik was meteen enthousiast.

Het is Simpel van opzet en bediening. Het doet wat het moet doen en synct met al mijn Cloud Apps.
En het is opgenomen in het Apple ecosysteem. “I love it!”
Na de proef periode direct verlengt en tot op heden is Nozbe mijn 2e geheugen.
Alles waarbij ik ook maar denk “Dit moet ik onthouden” verdwijnt het met enkele seconden in mijn Nozbe Inbox. Of het nu gedicteerd is vanaf mijn pols of met 1 hand getypt terwijl ik in een meeting zit.
Aan het begin van de dag verwerk ik deze inbox naar de verschillende projecten en classificeer de taken. Ik geef een inschatting hoelang ik verwacht met een taak bezig te zijn en geef waarnodig een einddatum op. Helemaal fantastisch!
Ik heb mijn persoonlijke werkprocessen er zelf op fijn geslepen en merk dat ik mijzelf meer geestelijke rust gun door op meerdere momenten van de dag er voor te zorgen dat de “Inbox-en” van de verschillende applicaties verwerkt heb tot 0!
Ook het uitzetten van notificaties op je i-Device helpt hierbij. Je blijft meer gefocust op 1 taak en je doet meer in dezelfde tijd.
Wil je meer tips over het gebruik van Nozbe of mijn werkprocessen? Ik leg het je graag uit. Contact me via mail, twitter, Facebook of Instragram.