Een inspiratie die ik heb opgedaan naar aanleiding van een blog post van Matt Mullenweg (De ontwikkelaar van WordPress) die ieder jaar een artikel plaatst wat hij in zijn dagelijkse tas heeft zitten. Omdat je via mijn tools pagina een inkijkje krijgt in mijn thuiskantoor dacht ik. Dit wil ik ook eens vastleggen voor eigen gebruik, maar ook om jou te inspireren.

Kleine nuance van mijn kant, ik ben vrij minimalistisch ingericht. Dat houdt in dat ik het liefst zo compact en klein mogelijk bij wil hebben. (Gezien het aantal tandenstokers lukt mij dit ook niet helemaal)

1 iPad Pro M1 12,9 inch, met Magic Keyboard en Apple Pencil 2.
Mijn primaire gereedschap zodra ik mijn thuiskantoor uitstap. Al sinds 2018 gebruik ik de iPad als laptop vervanger. En ik vind het nogsteeds erg fijn om met dit apparaat te werken.

2 Apple 100mb Ethernet adapter.
In mijn dagelijkse werk komt het niet meer voor dat ik nog ergens op bekabeld netwerk moet aansluiten. Maar soms help ik vriend, familie nog wel eens met een netwerk vraagstukje. Dan is het wel handig om bij je te hebben.

3 Apple USB-C naar Lightning kabel

4 Apple USB-C naar USB-C kabel

5 Apple USB-C naar HDMI, USB-A en USB-C adapter

6 Apple AirTag
Ik loop ook wel eens bij mijn tas weg. Wil ik hem wel een beetje in de gaten kunnen houden.

7 Doosje met Mini-SD kaart, oplaad verloop Apple Pencil, USB Stick 1Gb en simkaart-verwijdertool.
Voor mij een stukje “handig” om bij je hebben. De oplaad verloop voor de pencil heb ik hier omdat ik mijn iPad mini ook wel meeneem en dan kan ik hem met mijn powerbank opladen

8 Anker – PowerCore III Sense 20.000 mAh 20W PD USB-C
Voor mij onmisbaar! Je hebt onderweg niet altijd een oplaad stekker tot je beschikking. En nu heb ik altijd stroom. Deze uitvoering heeft 2x USB-A en 1x USB-C die ook de ingang weer is om op te laden. Zit altijd vol opgeladen in mijn tas. Eenmaal gebruikt, gaat thuis meteen aan de lader. In theorie kan ik hem ook onderweg opladen maar komt niet vaak voor.

9 SD kaart lezer, met verloopje naar mini-SD.
Als ik de CGIT podcast opneem dan zorg ik ervoor dat de opname direct naar mijn iPad wordt geplaatst zodat deze weer bewerkt kan worden voor publicatie.

10 Satechi USB-C Apple Watch oplader.
Ideaal dingetje! Als ik met mijn iPad werk en ik moet mijn watch opladen stop ik hem in mijn iPad en ik heb meteen een klokje naast mijn scherm. Werkt ook perfect in combinatie met de powerbank.

11 Beschermhoesje voor mijn presenter

12 Satechi Bluetooth Presenter.
Als ik een presentatie moet geven, dan gebruik ik mijn presenter uiteraard om te schakelen tussen de presentatie slides. Dit was een van de eerste presenters op Bluetooth. En in 2017 had je nog niet zoveel USB opties op een iPad als in 2024. Nu zijn er veel meer opties, keuzes en smaken. Maar ik gebruik hem niet zo vaak dat ik deze presenter moet vervangen.

13 Bescherm hoesje voor mijn Avaya Bluetooth speaker

14 Avaya B109 Conference Phone.
Voor de Covid pandemie gebruikte ik hem veel meer. Maar nu een stuk minder, komt nog wel eens voor. Dan ben ik maar al te blij dat ik hem in mijn tas heb zitten.
Met deze speaker tover ik elke vergaderruimte om tot een videoconferentie ruimte in combinatie met mijn iPad. En zit ik ergens alleen in een vergaderruimte, dan kun je er ook prima muziek mee afspelen. Best goed geluid.

15 Brillen spray.
Als je brildrager bent kan ik niet zonder. In combinatie met (23) ook ideaal om je scherm schoon te maken.

16 FIDG IT® Fidget Toys Fidget Cube – Pop It – blauw/zwart
Hoe vervelend is het dat je zenuwachtig bent voor een moment dat heel erg bijzonder is voor jou? Wat je ook probeert… je komt maar niet tot rust. Je stress level begint te stijgen… Je begint met je been te trillen… Je krijgt het warm en wordt rood… Je gaat zweten… Je gaat klikken op de pen die je vast hebt… Je weet niet meer wat je moet doen… Dan maar nagelbijten…
Daarvoor heb ik een Fidget Cube mee, dit ontspant zo erg op de momenten dat het nodig is. Maar om tot rust te komen als je aan het brainstormen bent.

17 Apple 20w USB-C oplader.
Just in Case als ik wel ergens kan opladen via een stopcontact

18 Zakdoekjes.
Er gebeurt altijd wel wat dat je ze een keer nodig bent.

19 Ray-ban zonnebril op sterkte.
Zit niet altijd in mijn tas, heb er helaas ook maar 1. Maar deze switcht op en neer tussen deze en mijn vrije tijds tas. Maar die deel ik later.

20 Opberg tas voor mijn muis. Hou ervan als dingen beschermd in mijn tas zitten.

21 Apple Magic Mouse.
Gekoppeld aan mijn iPad. Ik gebruik hem niet altijd en gebruik mijn trackpad op mijn iPad toetsenbord. Maar ik kan ook niet zonder en als je hem dan toch hebt liggen.

22 Labello Lippenbaselm.
Voor de droge periode om mijn lipjes toch vettig te houden.

23 Lindberg brillen doekje.
Een fijn doekje, zit een soort van rubber/soft materiaal in wat de bril erg schoon maakt. Maar ook het scherm van je iPad of iPhone. Onmisbaar voor mij als brildrager

24, 25, 26 Misschien overbodig maar verschillende soorten ragers en tandenstokers. Op advies van mijn tandarts. Om na een maaltijd mijn mond te verzorgen. Het scheelt mij toch ieder jaar een hoop tandarts kosten en gaatjes.

27 Apple Wallet
Voor 3 pasjes maar in mijn geval 2. Mijn rijbewijs en zorgverzekeringspasje. Ook handig om dat parkeerkaartje in te stoppen. Maar heb hem dagelijks bij mij als ik de deur uit ga.

28 Apple AirPods Pro 2.
Handig als ik toch ergens een online meeting moet voeren. Dan kan ik deze gebruiken om afgesloten te overleggen of bellen. En als ik in een publieke ruimte zit, speel ik een van mijn vele concentratie afspeellijsten af.

29 Gomatic Navigator Backpack.
Eigenlijk moet ik Nomatic zeggen maar in europa verkocht als Gomatic. Een dure tas, maar het geld meer dan waard. Ik ben gek op dit merk en volg ze op de voet in hun ontwikkeling. Ik heb meer producten van ze. Ze maken voor mij hele duurzame, minimalistische en ontzettend praktische tassen. Ik ben gek op opberg vakken en die zitten hier genoeg in. Zelfs een verborgen vak, waar je waterfles in kan. Mocht je fles om wat voor reden lek raken. Dan blijft dat in het flessen compartiment en loopt het water er aan de onderkant uit. Maar de tas is 15 liter en met een rits kan ik hem vergroten naar 21 liter en beschikt over diefstal beveiliging. Erg fijne tas.

Ontbrekend op deze foto zijn mijn Apple iPhone 14Pro. Moest de foto natuurlijk maken en mijn Lars Nysøm waterfles en koffie mok.