Waarom gebruik je Evernote? OneNote is ook goed en gratis.
In een eerder blog artikel had ik al laten weten welke software ik in mijn dagelijkse leven. Evernote is er 1 van. En voor mij een hele belangrijke. Ik zal hem hier wat toelichten.

Allereerst de vraag, waarom Evernote?
Ik ben begonnen met het bijhouden van digitale notities sinds 2010 in OneNote. Dit werkte voor mij prima op dat moment. Alleen nadat ik mijn eerste iPad had aangeschaft kwam bij mij de behoefte om de digitale notities in een kleiner formaat mee te nemen. Dit was er simpelweg voor onenote niet. Kortom in 2012 de overstap gemaakt naar Evernote. Alle notities overgezet en klaar voor gebruik.

Waarom dan nu nogsteeds Evernote?
Ik heb nog 1x gesnuffeld aan onenote, ik was zo gewend geworden aan de indeling, notelayout en tags van Evernote dat de overstap lastig te maken was. Daarnaast was de samenvoeging van notities een drama en kon ik de onenote app slecht gebruiken voor mijn handgeschreven notities. Kortom weer terug naar Evernote

Waarom dan Evernote?
Ik ben een premium gebruiker van Evernote. Dit betekend dat ik alle features tot mijn beschikking heb en overal en nergens online als offline bij mijn notities kan komen. Via het web heb ik wel 2FA aangezet voor de extra bescherming van mijn gegevens.
Ik gebruik Evernote voor alles! Denk hierbij aan het inscannen van garantiebewijzen en kassabonnen, briefen en verzekering polissen. Tot het opslaan van complete webpagina als knowledge base in mijn werk. En uiteraard maak ik ook simpele notities!
Door een supersterk zoeksysteem en tag systeem heb ik de notitie zo terug gevonden.
Het andere grote voordeel vind ik, het wordt in een vrij compacte database opgeslagen op je hardeschijf.

Doordat ik al enige jaren een digitaal archief had opgebouwd liep ik tegen een Evernote limiet aan van 250 maximale notebooks en moest ik wat anders gaan verzinnen.
Dankzij het lezen van verschillende collega gebruikers heb ik het aantal terug gebracht naar … en 4 hoofd tags.

Mocht je ook intresse hebben in het gebruik van Evernote. Laat rustig een bericht achter.