Ik vind het zelf belangrijk om mijn behaalde Microsoft en VMware certificeringen bij te houden. Tegenwoordig moet je bij deze 2 partijen om de 2 jaar wel een examen of deelcertificaat behalen om bij te blijven. Toen ik binnen de IT branche begon was het wat eenvoudiger om te behalen. Ik had meer tijd beschikbaar en de drempel om een examen te behalen was ook een stuk eenvoudiger.
Nu ben ik vader van 2 dochters en vraagt er een gezin aandacht van mij. Gelukkig heb ik met mijn partner goede afspraken over mijn “studeer sessies”

De voorbereidingen

Ik heb enkele dagen geleden mijn “VMware Certified Professional 6.5” examen met succes voltooid. Dit kost natuurlijk best wel weer wat voorbereidingen.
Allereerst begin ik tegenwoordig ruim van te voren met de voorbereidingen. Ik download eerst een “Proef” examen. Deze loop ik 1x door en weet op welke gebieden ik extra informatie moet opzoeken.
Gelukkig staan er op youtube veel instructiefilmpjes en kennis. Deze informatie komt zelfs bij vmware vandaan, dit helpt echt.
Ook download ik de Configure Maximums sheet en neem deze uitgebreid door.
Mijn ervaring met vmware examens is toch dat zij het belangrijk vinden dat je hier veel over weet.
Doordat ik nu ruimere voorbereidingen neem kan ik ook experimenteren met “Hands On Labs”
Uiteindelijk probeer ik wat meer proef examens en het nazoeken van antwoorden op deze vragen mijn kennis te vergroten.

Het examen

Ik neem het examen altijd af op maandag middag. En gebruik het gehele weekend om nog extra te trainen en informatie op te zoeken of te valideren. En als ik de zondag op maandag een goede nachtrust heb, dan weet ik zeker dat mijn kansen positief zijn.

Waarom op maandag?

Ik heb vanaf het begin al positieve ervaringen met het doen van examens op maandag middag. Dit omdat ik het gehele weekend de tijd neem om de leerstof tot mij te nemen. Door de weeks heb je toch afleiding van andere projecten en opdrachten op andere kennis gebieden wat voor afleiding zorgt. Of het brengt het uit je concentratie.

Mijn ervaring met het examen is dat er veel vragen in gesteld werden die veel op implementatie kennis en nieuwe features zijn gericht. Uiteraard zaten er weer een aantal inhoudelijke kennis vragen in en moest ik weer opgeven wat het maximum aantal LUN’s (265) zijn die aan een esxi host gekoppeld mogen worden.

De Vmware Tools

SaveSave