Ook ik moet weer constateren dat de vakantie er voor dit jaar weer opzit. Helaas het is niet anders.
De vakantie is voor mij weer een goed moment om de tijd te nemen om een goed (digitaal) boek uit de kast te halen en te beginnen met lezen.
In de zomer van 2017 heb ik op tips van anderen het boek van David Allen er eens bij gehaald.

Een interessant boek wat gaat over Getting Things Done (GTD).
Nu was ik al van mening dat ik GTD al een aantal jaren succesvol toepaste. Toch na het lezen van het boek kreeg ik een ander beeld van GTD.
Voordat je denkt, dit is een zaai boek (en dit artikel ook) neem van mij aan dat dit boek mij een andere kijk op GTD heeft gegeven wat je wilt toepassen.
Ook ikzelf had deze mening! Daarom ben ik hem maar in de vakantie gaan lezen….

Na het lezen van het boek, ben ik toch nog eens goed naar mijn taken in Nozbe gaan kijken en met name mijn categorieën. Ook ben ik de basis regel “Kan een taak in minder dan 2 minuten volbracht worden, meteen oppakken!” meer gaan toepassen.
Behandel een “inbox” in iedere applicatie als een “inbox”.
Maak in je mail applicatie een aantal simpele folders aan zoals, “Reageer later” of “Wachten op” en verplaats email naar deze mappen waarmee je echt iets moet doen, en archiveer eventueel email die alleen meer ter kennisgeving naar je gestuurd is. Hoe je dit doet, laat ik de keuze aan je zelf zolang je de informatie snel (binnen 2 minuten) terug kan vinden.
En mijn “Inbox” is aan het einde van de dag LEEG!

In huis is nu ook een plek gerealiseerd als “Inbox” hierin verzamelen we nu alle binnenkomende papieren en post.
Een keer in de week gaan we door deze “Inbox” heen en verwerken we dit. Sommige stukken scan ik d.m.v Scanneble mijn mobile telefoon in. Dit sla ik weer op in Evernote.
1x per week verwerk ik mijn “Inbox” in Evernote.

“Geest als water” Is een fase die David Allen regelmatig terug laat komen zijn zijn boek. Het betekend dat je niks in je hoofd hebt zitten dan alleen waarmee je bezig bent. Het houdt niet in dat je extreem bezig bent, maar ik betekend dat je niet langer ge-stressed bent over de “dingen” die je moet onthouden.
Dit komt omdat je de “dingen” inmiddels hebt verwerkt, of beschreven hebt in je “Inbox” om het later te verwerken.

“Wat is de volgende actie?” Een simpele vraag lijkt zo. Maar dankzij het boek kwam ik er achter dat ik hem mijzelf te weinig stelde. Bij iedere binnenkomende taak, vraag ik mijzelf af “Wat is de volgende actie…”
En het helpt mij wel om taken beter te stroomlijnen en te verwerken.
Het geeft mij meer rust en dat heeft weer uitwerking op mijn gezin.
Ik hou tijd over voor hobby’s en andere zaken.

Een tip van mij: Ik heb het boek digitaal gelezen en aangeschaft vanuit de Apple app store. Hierdoor heb ik het altijd bij mij als referentie materiaal mocht je onverhoopt toch nog willen zoeken naar een oplossing.
Ik vond het zeker het lezen waard! Zeker als je GTD wilt toepassen in complexe projecten of opdrachten.
Gebruik een goed digitaal archivering systeem. Ik gebruik Dropbox als cloud opslag voor mijn persoonlijke en zakelijke bestanden en lange termijn archivering.
Ik gebruik Evernote als referentie en archivering opslag.
Evernote heb ik al eerder een blog al toegelicht en sluit mooi aan bij GTD
Als digitale GTD app gebruik ik Nozbe. Nozbe komt voor mij het dichtste in de buurt voor het gebruik van GTD.Ook ben ik begonnen met het maken van Mind-Maps voor het brainstormen van projecten, of taken die ik moet verwerken.

Wat is nu jou eerst volgende actie?