Het is weer eens tijd voor een Tech review. Dit maal de Beats X Wireless EarPods.
Beats is natuurlijk door de overname van Apple helemaal in het Apple Eco systeem opgenomen. Toch kun je de beats hoofdtelefoons gelukkig ook op andere producten gebruiken. Ik was vrij snel gecharmeerd van de beats producten voor de overname alleen ik keek net als iedereen tegen de enorme prijs op.
Ik heb in het verleden al wat draadloze hoofd telefoons versleten maar nu ik deze Beats X heb aangeschaft is dit wel een blijver.

De afvallers

Ik ben eigenlijk niet echt een ear-in drager maar nu ik de Beats X gebruik ben ik wel om.
In mijn aanschaf besluit heb ik toch een aantal andere hoofdtelefoons uitgesloten.
Dit waren voor mij;

 • Apple AirPods
 • Beats Powerbeats 3
 • Beats Solo 3

De reden dat ik kies voor deze hoofdtelefoons en de Beats X heeft te maken met W1 chip.
Deze door Apple ontwikkelde technologie zorgt voor een snelle pairing (verbinding) met je mobile telefoon en synchroniseert dit weer met je Apple ID.
Hierdoor wordt het koppelen met een willekeurig ander Apple apparaat een stuk eenvoudiger.

De Apple AirPods zijn het niet geworden omdat ik de normale EarPods al niet prettig voelde zitten in mijn oor. En de EarPods vielen uit mijn oor, aangezien het beeld duidelijk de pasvorm heeft van de EarPods viel dit vrij snel af.

De Powerbeats en Beats Solo zijn het voor mij niet geworden omdat de hoofdtelefoon qua opbergen nogal wat opbergruimte inneemt. Aangezien ik een kleine tas heb waar mijn iPad en wat losse kabels en een pen in zit, ben ik niet gecharmeerd van de benodigde grote hoeveelheid opbergruimte. De BeatsX heeft gelukkig niet veel ruimte nodig.
Daarom is mijn keuze op de BeatsX gevallen.

Geluidskwaliteit

Als audio fanaat stel ik toch eisen aan geluidskwaliteit. Ik gebruik uiteraard voor mijn radio doeleinden ook goede kwaliteit hoofdtelefoons en dit wil ik ook natuurlijk als ik onderweg ben.
Ik luister van alles als ik “on the road” ben. Zodra ik een wifi verbinding heb is dat voor mij bijna natuurlijk radio. En als ik reis dan is het een audioboek of podcast. Ik ben niet zo van de afspeellijsten van diensten zoals Apple Music of Spotify.
De geluidskwaliteit van de Beats X zijn voor mij verrassend goed. Ik had dit niet verwacht omdat de kwaliteit van draadloze apparaten nog wel eens achteruit gaat ten opzichte van de bekabelde varianten. De hoofdtelefoon heeft lekkere lage klanken en de midden tonen komen er prima uit.
Iets wat ik heerlijk vind!

Gebruikers gemak

Ik vind de Beats X comfortabel in het gebruik. De oordoppen sluiten goed af. Zo goed zelfs dat ik bij het voeren van een telefoongesprek het gevoel heb dat ik aan het schreeuwen ben.
Je krijgt voldoende oorkussens meegeleverd om de Beats X perfect aan te laten sluiten op jou oren.Een ander groot voordeel vind ik het opladen via lightning. Ik hoef geen aparte kabel meer mee te nemen om mijn hoofdtelefoon op te laden.
Omdat het geen losse oordoppen zijn zoals de EarPods en hij om mijn nek zit ben ik ook niet bang voor verlies mocht er toch een oordopje uit mijn oor vallen.
De integratie van de W1 chip vind ik echt fantastisch. De eenvoudige manier waarmee ik switch tussen mijn iPad en iPhone is echt super. Heel af en toe gebruik ik mijn MacBook nog. En zelfs daar naar toe verbinden is echt handig.
Uiteraard kun je de Beats X niet op alle apparaten tegelijk gebruiken, maar die behoefte heb ik nog niet gevoeld.
Ook het voeren van Skype meetings gaat uitstekend met de Beats X.

Ideaal is het magneetje aan beide oordoppen. Indien je beide oordopjes uitdoet klemmen ze bij elkaar en is de kans op verlies nog geringer.

Voor en nadelen

Voordelen:

 • Ideaal met opladen door gebruik lightning aansluiting dus geen extra kabels mee.
 • Neemt in opgeborgen toestand weinig ruimte in.
 • Veel mogelijkheden om de oordoppen aan te laten sluiten op jou oren.
 • Uitstekende geluidskwaliteit.
 • Ruime afstand tussen je afspeel apparaat.
 • Geen rare geluiden of hikjes als de verbinding minder wordt.
 • Kans op verlies bij deze hoofdtelefoon is gering.

Nadelen:

 • Ik heb wel eens wat moeite gehad om hem voor het eerst te laten verbinden. Dit loste ik snel op door Bluetooth even uit en aan te zetten.
 • Ik verneem mijn voetstappen in het geluid.
 • Door de goede afsluiting van de oortjes heb ik het gevoel dat ik bij een telefoongesprek wel eens schreeuw i.p.v. een normaal stem volume.
 • De korte batterij duur (Max 5 uur).
 • Je kan niet luisteren en opladen tegelijk.
 • Geen noise cancelling.

Eindconclusie

Ondanks dat ik een liefhebber ben van hoofdtelefoons met oorschelpen vind ik het een fijn product. Hij is prima in het gebruik. De geluidskwaliteit is top! Neemt weinig ruimte in mijn opbergtas in.
Door de integratie met de W1 chip en de synchronisatie naar je Apple ID makkelijk te gebruiken op je andere Apple apparaten.
Ik kan deze hoofdtelefoon zeker aanbevelen.

SaveSave